Kinderboek: Op pad met de beestenbende.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
beestenbende linksboven

Veruit het belangrijkste onderdeel van je leven is het opvoeden van je kinderen. En om ervoor te zorgen dat ze iets leuks te doen hebben op de momenten dat ze thuis zijn. Het is altijd leuk voor kinderen om een boek te lezen, zoals bijvoorbeeld het kinderboek: ‘Op pad met de beestenbende’.

Nu in deze coronatijd hebben onze kinderen extra lang vakantie. En dat vinden ze natuurlijk helemaal geweldig! De hele dag mogen ze doen waar ze zin in hebben. Knutselen, buiten spelen, met blokken bouwen, met poppen spelen of lekker in een hoekje een boek lezen. Ze hebben alle tijd van de wereld.

Voor de ouders is het echter wat meer een uitdaging om ervoor te zorgen dat kinderen zich goed kunnen vermaken. Als kinderen willen afspreken met vriendjes dan kan dat niet helemaal onbeperkt. En ergens op bezoek gaan is in een lockdown ook niet zomaar mogelijk.

Maar het lezen van een leuk boek is altijd een goed idee! Je kunt lezen terwijl je op je bed ligt, of in een knus hoekje op je kamer. Op de achterbank van de auto als je onderweg bent, of samen met papa of mama een boek lezen terwijl je bij hen schoot zit. Of gezellig met oma op de bank een boekje lezen.

Wat is er nou leuker dan jezelf verliezen in een verhaal? Je mag eventjes de wereld om je heen laten voor wat die is. Als je het boek openslaat, stap je zogezegd in het verhaal. Je beleefd de grappige en spannende avonturen gezellig samen met de dieren van de beestenbende.

Hoe is dit boek tot stand gekomen.

De verhalen in dit boek zijn jaren geleden tot stand gekomen toen mijn kinderen nog een stuk jonger waren. In die tijd gingen ze nog graag mee om een stukje te wandelen. Soms gingen liever mee op hun skateboard of fietsje, maar het idee blijft hetzelfde.

Tijdens die bewuste wandelingen hebben we allerlei grappige verhaaltjes bedacht. En de verhaaltjes moesten zo gek mogelijk zijn en mochten totaal niet logisch zijn. Dus een oude en trage schildpad zou gaan racen op een supersnelle motor. En een muis zou een stukje gaan fietsen met een olifant achterop.

Een pinguïn heeft wel vleugels maar kan helemaal niet vliegen. Maar nu hij vliegles heeft gekregen kan hij plotseling piloot worden. Twee koeien die gaan roeien, zie je het al voor je? De fantasiewereld van jonge kinderen is eindeloos.

vliegjes beestenbende

Voor wie is dit boek geschreven?

Het is een uitermate leuk boek om aan kinderen van een hele jonge leeftijd al voor te lezen. Vanaf een jaar of 2 zullen kinderen de verhaaltjes al kunnen begrijpen. Ze kunnen sowieso al lekker mee kijken omdat er ontzettend veel grappige, kleurrijke en gedetailleerde illustraties in het boek staan.

Vanaf een jaar of 6 of 7 zullen je kinderen al het één en ander zelf kunnen gaan lezen. Als ze het nog een beetje moeilijk vinden zullen ze het verhaal dankzij de illustraties toch grotendeels kunnen begrijpen.

Op pad met de beestenbende is een kinderboek dat op rijm is geschreven. Als je het boek voorleest dan zal je zien dat je kinderen iedere tweede zin bijna vanzelf af kunnen maken. Dat komt door de rijmwoorden. Daar zit een logica in en dat maakt het ook makkelijker om het boek (voor) te lezen.

Het is een boek met 84 pagina’s leesplezier en staat vol met grappige illustraties. Hier zie je alvast een klein voorbeeld:

tekst schildpad
schildpad beestenbende

Waar gaat het kinderboek van de beestenbende over?

Het kinderboek bestaat uit negen verhaaltjes. De eerste acht verhalen gaan over verschillende dieren die een grappig of spannend avontuur meemaken. In het laatste verhaal komen alle dieren samen en beleven een leuke dag met elkaar op het strand.

In dit boek zijn een aantal verschillende dieren die op pad gaan met variërende vervoermiddelen. Er is een apengezin dat met een busje naar de speeltuin gaat. Een pinguïn leert vliegen in een vliegtuig en vijf giraffen maken een hobbelig ritje in een oude auto.

Een stokoude en trage schildpad maakt een tochtje op een hele snelle motor. Er is een bromvlieg die met de trein op vakantie gaat naar een warm oord. Een varkentje kruipt stiekem in een vrachtwagen en zorgt voor chaos op de boerderij.

De vrienden muis en olifant gaan met de fiets op pad om lekker te gaan picknicken. Om de beurt zitten ze achterop de fiets. En twee koeienvriendinnen proberen een stukje te roeien in een roeiboot.

In het laatste verhaaltje komen alle dieren bij elkaar. Ze komen met hun eigen vervoermiddel en dat gaat niet altijd helemaal goed. Ze hebben wel een ontzettend leuke dag met elkaar en beleven de gekste avonturen.

alle dieren samen

Wil jij dit boek ook?

Dit boek met verhalen over de beestenbende is een ontzettend leuk cadeau voor bijvoorbeeld het sinterklaasfeest, voor de kerst of voor een kinderverjaardag. Het boek kost €19,95.

Je kunt het bij mij persoonlijk bestellen door een berichtje met jouw gegevens onderaan dit artikel te plaatsen. Je gegevens zullen alleen voor mij zichtbaar zijn. Of je gaat naar Bol.com. Want ook daar is “Op pad met de beestenbende” te koop.

Heb jij ook zin in urenlang leesplezier?

Bestel dit leuke boek nu bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *