Huishoudgoeroe.nlDe krachtigste stofzuiger van Miele.

miele dog header uitgelichte afbeelding

Review van de krachtigste stofzuiger; de Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog.

Als je huisdieren in huis hebt dan kan het nog wel eens een rommeltje worden op je vloer. Onze lieve viervoeters laten in huis hier en daar wel eens wat haren achter. Om je vloer weer super schoon te maken is er deze krachtige stofzuiger van Miele die geen enkele moeite heeft met het opzuigen van haren en andere rommeltjes in huis. Deze stofzuiger behaalt een hoge score bij het schoonmaken van alle soorten ondergronden. In deze review ga ik je er alles over vertellen.

Het uiterlijk van de stofzuiger.

Een Miele stofzuiger. Ik ben er weg van. Miele is een merk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit huishoudelijke apparaten. Deze stofzuiger is speciaal gemaakt om huisdierharen op te zuigen. Maar ook zonder huisdieren is het een fijne stofzuiger om in huis te hebben. Hij zuigt krachtig en is dus eigenlijk voor alle huishoudens geschikt. De stofzuiger is sterk, robuust en kan tegen een stootje.

krachtigste stofuiger miele

Als de stofzuiger rechtop staat zoals op de afbeelding is hij 28,4 centimeter breed, hij is 22,7 centimeter diep en 49,6 centimeter hoog. Het apparaat weegt bijna 7,3 kilo.

De body van de Complete C3 PowerLine Cat & Dog is van kunststof gemaakt. Hij is verkrijgbaar in rood en in zwart.

Deze stofzuiger heeft een stootrand rondom. Dus als je hiermee door je kamer gaat dan hoef je niet bang te zijn dat je iets beschadigt. De rubberen rand zal dat voorkomen. Behalve als je vol tegen die dure Chinese vaas aanrijdt; dan durf ik je niet te garanderen dat de vaas heel blijft natuurlijk.

De DynamicDrive draaiwielen zijn allemaal 360 graden zwenkbaar. De wieltjes zijn sterk en slijtvast. Dankzij de rubberen buitenkant maken ze geen krassen op je vloer en rijden ze ook nog eens heel stil. Doordat de wielen zo soepel zijn komt de stofzuiger makkelijk achter je aan als je ermee aan het werk bent. Dit voorkomt dat je hem mee moet ‘slepen’.

Er zitten twee parkeerstanden op deze stofzuiger. Aan de zijkant en de achterkant zit een inkeping waar je de steel in kan haken. Dat is handig als bijvoorbeeld de deurbel gaat of als je hem op wilt ruimen. Zo hoef je de stang en slang niet op de grond te leggen en dus hoef je niet te bukken. En je hebt geen losstaande onderdelen in je kast als je de stofzuiger gaat opruimen.

Deze Cat & Dog stofzuiger heeft een prijskaartje waarop €274,- staat. Dat is een goede prijs voor een goede stofzuiger met zak.

De garantie die je op deze stofzuiger krijgt is twee jaar.

De bijbehorende accessoires.

Bovenin de stofzuiger zit een opbergvak. Daarin bevinden zich drie extra zuigmonden voor de stofzuiger. Je kunt die het beste gebruiken door de steel van de stofzuiger er af te halen en er één van de opzetstukken op te plaatsen.

zuigmonden

De kierenzuigmond is het langst en heeft een plat uiteinde. Die is geschikt om kleine hoekjes goed schoon te zuigen of tussen de kussens van de bank schoon te maken. De meubelzuigmond kun je gebruiken om de traptreden of meubels af te stofzuigen.

De zachte, harige, ronde meubelborstel is weer geschikt om kwetsbare oppervlakken schoon te zuigen. Of om de achterbank en de achterbak van je auto mee schoon te maken als je hond daar heeft gezeten.

Gebruik je de combiborstel of turboborstel?

Deze stofzuiger wordt geleverd met een combiborstel zoals hieronder links te zien is. Die heeft een stand voor tapijt en vloerbedekking en als je op de knop drukt met je voet dan komt het haren mondstuk tevoorschijn. Die is voor de gladde, harde vloeren.

De turboborstel die hier rechts afgebeeld staat wordt ook meegeleverd. Deze is extra krachtig en heeft als extraatje een roterende borstel die de haren van katten en honden heel goed opveegt en tegelijkertijd opzuigt. Dus uitermate geschikt als je huisdieren hebt. Met name op laagpolig en hoogpolig tapijt.

borstels

De mogelijkheden van de krachtigste stofzuiger.

Het vermogen van de motor is 890 Watt. Daarmee is het de krachtigste stofzuiger van het merk Miele op dit moment. En dat betekent dat je hele huis, ongeacht je soort vloer, uitstekend schoon gestofzuigd wordt. Volgens gebruikers scoort de stofzuiger op schoonmaakresultaten uitstekend. En dat is waar het om draait!

De zuigkracht is ook nog eens in te stellen op zes verschillende sterktes. Aan de linkerkant begin je met de minst krachtige stand om je gordijnen stofvrij te maken. Vervolgens een iets sterkere stand voor je meubels. Daarna mag je vloerkleden en tapijten nog iets krachtiger stofzuigen.

Het icoontje van het oor geeft aan dat dit de stand is die nog prettig is voor je oren. Daarna gaat hij wat meer herrie maken. Rechts daarvan vind je de stand voor vloerbedekking en tenslotte is de meeste zuigkracht te gebruiken voor harde vloeren.

Tijdens het stofzuigen kun je gemakkelijk de zuigkracht aanpassen door met je voet op de knop voor – of + te drukken. Heel eenvoudig, het hoeft dus niet meer met de hand gedaan te worden, zoals bij sommige andere stofzuigers.

zuigkracht regelaar

De knop om het apparaat aan en uit te zetten kun je ook met de voet bedienen. Als je het snoer wilt inrollen dan doe je dat eenvoudig door één keer kort met je voet de bewuste knop aan de rechterkant in te drukken. Het snoer rolt dan automatisch helemaal op.

De kabel is maar liefst 8,5 meter lang. Als je een stopcontact in het midden van je verdieping kiest en daar je snoer in plugt, dan kun je je hele verdieping stofzuigen zonder je stekker steeds naar een ander stopcontact te hoeven verplaatsen. De actieradius is officieel 12 meter, maar in de praktijk is dat zelfs nog iets meer.

De stofzuigerslang is gemaakt van kunststof. Hij is anti-knik, licht in gewicht, sterk en soepel.

De telescopische steel is in lengte verstelbaar. Dus ook als je lang bent kun je zonder te bukken goed stofzuigen. Als je de steel helemaal inschuift dan neemt hij niet veel ruimte in als je hem opbergt.

De interne kwaliteiten van de stofzuiger.

De PowerLine motor die erin zit, de naam verklapt het eigenlijk al, maakt dit de krachtigste Miele stofzuiger. Vandaar dat dit apparaat uitermate geschikt is om haren van huisdieren op te zuigen. Oké, ik geef toe dat dit de stofzuiger iets minder energiezuinig maakt, maar je moet je prioriteiten stellen.

Deze Miele is een stofzuiger met een stofzuigerzak. De inhoud van die zak is 4,5 liter dus daar kun je een aardig poosje mee vooruit.

Bovenop de stofzuiger zit een indicator die jou laat weten wanneer de stofzuigerzak vol begint te raken. Verwissel de zak op tijd en wacht niet totdat hij helemaal vol is. Want dan verliest hij aan zuigkracht.

Gelukkig is het niet per se nodig dat je de wat duurdere Miele stofzuigerzakken voor deze stofzuiger moet gebruiken. Deze zakken zijn wel beter van kwaliteit maar dat verschil is niet eens zo groot. Er kunnen ook stofzuigerzakken van een goedkoper merk in. En dat scheelt weer in de centjes.

open stofzuiger

Wat ook belangrijk is zijn de filters. De motorfilter zorgt er voor dat stofdeeltjes of huisdierharen niet in de motor kunnen komen. En dat betekent weer dat de motor een stuk langer meegaat. Vervang dit filter in ieder geval één keer per jaar.

Het uitblaasfilter, die zit bovenop, voorkomt dat kleine stofdeeltjes met de uitblaaslucht van de stofzuiger weer terug in de lucht komen. Hij houdt de stofdeeltjes vast. Vooral als je allergisch bent voor stofdeeltjes dan is dit filter erg belangrijk. Vervang dit filter één of twee keer per jaar, afhankelijk van hoe vaak je stofzuiger gebruikt wordt.

Het geluidsniveau is 76 decibel. Dat is het gemiddelde niveau van ongeveer alle stofzuigers. Het is helaas niet mogelijk om een normaal gesprek te voeren tijdens het stofzuigen. Maar als je lekker doorwerkt kun je daarna weer kletsen en een bakkie doen.

Wat maakt deze stofzuiger zo speciaal?

Eigenlijk is de combinatie van twee factoren doorslaggevend om jou te laten beseffen dat je de ideale stofzuiger in handen hebt: De turboborstel veegt de huisdierharen uit alle kleden en tapijten en van de harde vloeren af. En de krachtige powerline motor zuigt zo krachtig dat je niet alleen onder de borstel alles opzuigt maar je ziet ook dat stof, vuil en haren vlak naast de borstelkop nog opgezogen worden. Op alle soorten ondergrond!

De naam PowerLine heeft hij niet voor niets gekregen. Er zit echt power in deze stofzuiger!

krachtigste stofzuiger

Eindconclusie:

Om te beginnen promoot ik alleen maar huishoudelijke artikelen die ik zelf echt heel goed vind om mee te werken. En waar ik voor de volle 100% achter sta. Dit is er dus ook zo één. Ik heb nu thuis al jaren een ouder model Miele stofzuiger voor cats & dogs (en ik heb niet eens huisdieren) en ‘helaas’ gaat hij maar niet kapot… Maar dat geeft ook wel weer aan hoe lang een Miele meegaat.

Maar als hij er mee ophoudt dan koop ik dit nieuwe model. Alhoewel ik weet dat de stofzuiger wat meer herrie maakt en wat zwaarder is; dat neem ik voor lief.

Ik vind dat een stofzuiger moet doen waar hij voor gemaakt is en dat is de vloer goed en snel schoon zuigen. Het moet niet zo zijn dat je met een stofzuiger twee of drie keer over hetzelfde stuk vloer moet gaan om hem schoon te krijgen. Deze Miele PowerLine Cat & Dog is sterk en soepel, zuigt uitstekend, werkt snel en alle accessoires die ik nodig heb zitten er bij. Voor mij persoonlijk een topper!

Wil jij, net als ik, ook heel graag deze stofzuiger in je bezit krijgen? Bestel dan nu de Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.