Huishoudgoeroe.nlMijn verhaal

Hallo, welkom op mijn blog. Mijn naam is Kitty Tanis (48) en ik woon met mijn man Dimmen en twee kinderen in Brielle. Ik ben opgegroeid in Hazerswoude-Dorp, daar heb ik 23 jaar gewoond. Ruim twee jaar nadat ik Dimmen leerde kennen zijn we getrouwd. We zijn al gauw in dit gezellige stadje Brielle onderin Zuid-Holland gaan wonen.

Ik houd van lekker eten, en mijn man houdt heel erg van koken dus wij zijn samen een uitstekende combinatie. We gaan regelmatig een stukje wandelen, hier in de buurt, in het bos of op het strand. Skaten doe ik ook wel eens maar voornamelijk als het mooi weer is.

Verder lees ik graag boeken, het liefst lekker spannende verhalen.

Schrijven vind ik ook heel leuk, vandaar dat ik me met deze blog helemaal uit kan leven. Inmiddels heb ik ook een kinderboek geschreven (op rijm) die intussen is uitgekomen. Het heet “Op pad met de beestenbende”. Het is een boek van 84 pagina’s met leuke verhaaltjes over dieren die allerlei grappige en spannende avonturen beleven. Bekijk de facebookpagina voor meer informatie.

Al heel lang ben ik werkzaam in de thuiszorg. Voornamelijk bij ouderen hier in Brielle. Wat het huishouden betreft ben ik de manager in huis want mijn man werkt veel meer uren dan ik. En natuurlijk houd ik me bezig met de opvoeding (of poging daartoe) van onze pubers.

Mijn inspiratie voor deze blog.

Intussen werk ik alweer ruim 25 jaar in de thuiszorg. Toen ik 13 jaar jong was ben ik op de zaterdagen begonnen met schoonmaken bij een boer en boerin bij ons in de buurt. Die waren nog van de oude stempel en die boerin kon poetsen als een malle. Van haar heb ik veel geleerd wat het huishouden betreft. Met als bonus(!) de jaarlijkse grote schoonmaak. En van mijn ouders heb ik natuurlijk het één en ander geleerd want thuis moesten we ook ons steentje bijdragen.

Na de MAVO en het MBO ben ik al gauw gaan werken in de thuiszorg. Persoonlijke verzorging van ouderen vond ik leuk maar meestal deed ik toch het huishoudelijke werk. En dat doe ik nu nog. Dus alles bij elkaar heb ik al heel wat jaartjes ervaring op kunnen doen.

Het leuke is dat die oudere mensen heel veel nuttige ideeën en tips hebben als het op het schoonmaken van je huis aankomt. En al die adviezen wilde ik nu eindelijk eens op papier zetten om met iedereen te delen. Want wie houdt er nou niet van een schoon en opgeruimd huis?

In mijn blogs leer je stapsgewijs hoe je op een georganiseerde manier je huishouden prima onder controle kunt hebben. Je leest handige en tijdbesparende schoonmaaktips en ook de adviezen van onze oma’s komen aan bod. Kwaliteit is belangrijk maar natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk op de centjes te letten. Je zult dus voornamelijk producten vinden die vriendelijk zijn voor de portemonnee. Lees maar eens lekker door mijn blogs. Gegarandeerd dat je er iets van opsteekt!