Huishoudgoeroe.nlMet deze Leifheit dweil kun je het beste je vloer dweilen!

Met deze Leifheit dweil kun je het beste je vloer dweilen!

Review van de Leifheit Profi Micro Duo dweil

Als je lekker je kamer aan het schoonmaken bent wil je het meteen goed doen natuurlijk. Je ruimt op, je gaat stoffen, daarna stofzuigen en als finishing touch wil je nog even met een dweil door de kamer gaan. Pas als dat gedaan is, is alles weer spik en span. Met deze Leifheit dweil, ook wel vloerwisser genoemd, en de bijbehorende multifunctionele emmer is het dweilen van je vloer in een mum van tijd gedaan. Zonder natte handen te krijgen en zonder te hoeven bukken tijdens het uitspoelen van je dweildoek.

De Leifheit schoonmaakset.

Zoals gezegd bestaat de schoonmaakset van Leifheit uit een dweil, of vloerwisser; net hoe je het noemen wilt, de bijbehorende dweildoek en de multifunctionele emmer. Het is uiteraard ook mogelijk om de vloerwisser apart te bestellen, om vloerdoeken los te kopen en om de handige persemmer apart te bestellen. Maar het is uiteraard voordeliger om de hele Leifheit set in één keer te bestellen dan om alles los aan te schaffen.

leifheit vloerwisser en emmer

De steellengte van de vloerwisser is 140 centimeter. Dus zelfs als je lang bent kun je hier goed mee werken. Hij is gemaakt van metaal dus lekker sterk. Ook de voet van de dweil is gemaakt van metaal in combinatie met kunststof. De emmer bestaat uit twee delen; de emmer zelf en als opzetstuk de pers. Dit geheel is van sterk kunststof gemaakt en heeft een inhoud van acht liter.

Stap 1. Hoe bevestig je de dweildoek aan de vloerwisser?

Om te beginnen neem je de vloerwisser en de nog droge dweildoek. Ze noemen het ook wel de mopdoek. De steel zet je op zijn kop op de grond zodat je goed kunt zien wat je doet. Vervolgens klik je de dweildoek met de twee kleine lichtblauwe haakjes vast aan het voetstuk van de dweil.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de dweildoek met de zachte kant op de grond te leggen, de steel ook op de grond te leggen en vervolgens de doek aan de steel te klikken. Net zo makkelijk.

vloerdoek vastmaken

Stap 2. Gebruik de multifunctionele persemmer.

De emmer, ook wel de Profi emmer met persopzet genoemd, mag je voor ruim de helft vullen met goed warm water. Het maakt niet uit hoe heet je water is want je komt toch niet met je handen in het water. Zet daarna de persopzet op de emmer en klik het vast.

Doe er een beetje schoonmaakmiddel in. Een half dopje is vaak al genoeg. In een eerder geschreven artikel over het dweilen van de vloer lees je welke schoonmaakmiddelen je het beste voor jouw specifieke vloer kunt gebruiken.

Wat ik erg prettig vind aan deze Profi emmer is dat hij drie wieltjes heeft. Je hoeft dus niet steeds te tillen om hem mee te slepen maar je rijdt hem dus gewoon voor je uit. Hij is dus erg makkelijk in gebruik. Ook als je lichamelijk niet meer zo mobiel bent.

Zet de emmer voor je neer met de hoge kant het verst van je weg. Het pedaal waarmee je wringt zit nu dus aan jouw kant.

Stap 3. Maak je dweildoek nat.

Nu je emmer gevuld is met een soppie kun je de Leifheit dweil er in stoppen. Je tilt eenvoudig je steel op en onderaan de steel hangt je dweildoek. Hij zit aan één kant vast aan je steel. Dompel nu je doek onder in het water tot hij helemaal nat is. Als hij nieuw is moet je er voor zorgen dat de doek even goed water op kan zuigen.

Stap 4. Het uitwringen van de doek.

Til nu je steel weer een stukje omhoog zodat de doek uit het soppie komt. Houd je natte doek wel boven de emmer anders wordt het meteen een waterballet op je vloer, en dat is vast niet de bedoeling.

Drapeer je doek nu in het achterste gedeelte van de emmer. Je vouwt hem daarin op als een harmonica zogezegd. Het ijzeren gedeelte waar de dweildoek aan vastzit kan ook voor een klein deel in de wringer. De ’tanden’ van het uitwringgedeelte gaan er vanzelf omheen zodat er niks beschadigd raakt.

dweil draperen

Vervolgens ga je de dweildoek uitwringen door met je voet het lichtblauwe deel naar beneden te duwen. Doe dit even rustig aan als je de set voor de eerste keer gebruikt. Je voelt gauw genoeg aan hoe het werkt en hoe hard je kunt drukken. Je hoeft maar heel licht kracht te zetten.

dweil uitwringen

Als de dweildoek goed is uitgewrongen til je de steel met de doek weer op. Je legt de dweildoek op de grond met het stoffen gedeelte naar beneden en je houd de steel met twee handen vast. Schuif nu het andere uiteinde van het voetstuk waar de doek omheen hoort behendig in de nog losse kant van de dweildoek. Duw met de steel even krachtig het geheel naar beneden totdat het voetstuk vastklikt.

Stap 5. Nu kun je gaan dweilen.

Nu kun je lekker gaan dweilen. Doe dat met heen en weer gaande bewegingen. En zorg er voor dat je geen stukjes overslaat. Het is een groot voordeel als je de vloer eerst gestofzuigd hebt. Ik doe dat altijd voordat ik ga dweilen. Je hoeft dan tenminste niet zo veel moeite te doen om nog kleine rommeltjes op te dweilen. En je soppie wordt niet zo gauw vies. Dat werkt prettiger en sneller.

kamer dweilen


kamer dweilen

De dweildoek is gemaakt van microvezels. Hij is best dik en neemt heel goed vuil en viezigheid op. Hij is ook lekker breed, 42 centimeter, en dat zorgt ervoor dat je brede banen kan dweilen. Het dweilen gaat snel en dat scheelt heel veel tijd.

Je kunt de hoekjes in je kamer goed schoonmaken. Omdat de dweildoek strak om de hoekjes van de dweilvoet zit gespannen kun je de dweil stevig in de hoekjes van de kamer drukken en daar dus ook goed schoonpoetsen.

De dweilvoet is 360 graden draaibaar en dat vind ik één van de grootste pluspunten. Je kunt heel makkelijk onder kasten en banken schoonmaken en de dweil gaat soepel om de tafelpoten heen.

Stap 6. Het losklikken van de doek.

Nadat je een stuk gedweild hebt wordt het tijd om je Leifheit dweil weer uit te spoelen. Dat doe je als volgt. Op het voetstuk van de dweil zit een donkerblauwe voethendel. Daar druk je behoedzaam op met je voet zodat het voetstuk los klikt. Gelijk daarna til je de steel iets op zodat het losse gedeelte van het voetstuk uit de dweildoek glijdt. De twee kleine lichtblauwe haakjes van de doek blijven vastzitten aan de andere kant van het voetstuk.

dweil losklikken

Vervolgens til je de steel weer iets op en kun je de dweil gaan uitspoelen. Je volgt dus eigenlijk weer bovenstaande stappen 3, 4 en 5. Dit kun je blijven herhalen totdat je hele kamer helemaal hygiënisch schoon gedweild is. En je zult zien dat je heel gauw klaar bent.

Stap 7. Nog even opruimen.

Als je klaar bent met dweilen mag je de doek nog één keer goed in je emmer uitspoelen en uitwringen. Dan haal je hem los met de twee kleine lichtblauwe haakjes en hang je hem ergens op waar hij kan drogen. Gooi hem niet nat in de wasmand want dan gaat je was stinken.

Het kan ook handig zijn om de dweildoek even onder de kraan af te spoelen zodat alle zeepresten er uit gaan. Daarna moet je hem wel even met de hand uitwringen.

De dweildoeken mag je met de bonte was mee wassen. Doe dat op 60 graden met een bontwasmiddel zodat alle bacteriën vernietigd worden.

De dweilsteel kun je ergens in de kast neerzetten of ophangen, hij neemt niet zoveel plek in beslag. Hij is van erg sterk materiaal gemaakt en gaat dus ook lang mee.

Het opzetstuk van de emmer waarmee je de doek uitwringt kun je losklikken van de emmer. De emmer met sop gooi je leeg in de gootsteen en het opzetstuk kun je even afspoelen. Je kunt het opzetstuk in de emmer leggen en dit geheel in de kast of in de kelder of schuur opbergen.

Dit geheel neemt wel wat ruimte in beslag. Maar of je nu deze schoonmaak set gebruikt of een losse emmer om te dweilen, het scheelt niet zo gek veel in de ruimte die het inneemt.

Verschillende doeken voor verschillende vloeren.

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien, zijn er verschillende dweildoeken verkrijgbaar. Er zijn doeken voor het ‘droog vegen’ van je vloer en doeken om je vloer te dweilen. Genoeg mogelijkheden dus!

verschillende dweildoeken

Ga je aan de slag met deze Leifheit schoonmaakset dan is het dweilen in een mum van tijd gebeurt. De set lijkt misschien wat prijzig met bijna €60,- maar het is gemaakt van heel goede kwaliteit en gaat lang mee. En het levert je beslist heel veel tijdswinst op. En die tijd kun je dan weer aan leuke dingen besteden!

Eindconclusie:

Als het kon dan zou ik dit product zes sterren geven op een schaal van nul tot vijf sterren. Ondanks zijn prijzige aanschaf werkt dit systeem echt heel fijn. Het is super makkelijk in gebruik en het werkt heel soepel en ontzettend snel. Ik zou nooit meer op een andere manier willen dweilen. De tijdswinst is een groot voordeel!

Wil jij voortaan ook snel en makkelijk je huis schoon dweilen? Bestel dan nu de Leifheit Profi Micro Duo dweil.

Dit artikel bevat affiliate links. Ik plaats alleen affiliate links van producten waar ik zelf achter sta. Als je via die affiliate links een bestelling doet bij bijvoorbeeld Bol.com dan wordt dat zeer gewaardeerd. Het kost jou niks extra’s en ik krijg daarvoor een kleine commissie. Op die manier kan ik deze website onderhouden. Alvast bedankt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.