Huishoudgoeroe.nlOpruimcoach.

opruimcoach header uitgelichte afbeelding

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Die uitspraak hebben we al verschillende keren gehoord. Je huis opruimen kan een behoorlijke uitdaging zijn want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Een opruimcoach kan je daar bij helpen.

Heb je bijvoorbeeld moeite met het wegdoen van kinderspeelgoed als er niet meer mee gespeeld wordt? Vind je het lastig om die berg wasgoed elke keer weer weg te werken? Of weet je niet waar je met die losse spulletjes in de keuken moet blijven? Hoe organiseer je je huis en je spulletjes zó, dat het opgeruimd en logisch opgeborgen wordt? Zodat het er netjes en schoon uitziet?

Hoe herkenbaar is het dat je wel eens iets nieuws koopt voor in huis. Doen we bijna allemaal weleens om het interieur op te fleuren of in te richten naar het seizoen. Een paar nieuwe plantjes, een leuk item voor op de kast of aan de muur; het maakt je huis weer net even anders en weer een beetje nieuw.

opruimcoach linksboven

Zelf spreek ik een aantal keer per jaar met mijn zus af om onze huizen te decoreren met herfstspulletjes, of om het in een kersthuis om te toveren of juist om de lente of de zomer in huis te halen. Hartstikke gezellig natuurlijk en een paar nieuwe spulletjes kopen hoort daar af en toe ook bij. Maar hoe voorkom je nou dat je huis overvol wordt?

Soms heb je zoveel spulletjes in huis die je niet meer gebruikt, dat je makkelijk wat kunt weggeven. Of weggooien als het stuk of vies is. Of doneren aan een goed doel. De spullen die echt belangrijk zijn voor jou die mag je natuurlijk zelf houden. Maar vaak ligt er meer ‘rommel’ in huis dan we echt nodig hebben.

Jouw logica.

Er zijn tal van opruim mogelijkheden en iedereen doet dat het liefst op zijn of haar eigen manier. Het moet tenslotte voor jou allemaal op een logische manier terug te vinden zijn. Het moet passen in jouw huis en in jouw leven. En in jouw budget natuurlijk.

Je kunt de meest prachtige opbergkasten en schitterende opbergmanden aanschaffen om je spullen in op te bergen. Heb je de centjes ervoor en vind je dat leuk en mooi staan dan moet je dat zeker doen! Voelt het voor jou goed, dan is het ook goed.

Aan de andere kant hebben de ikea en de action ook tal van praktische opbergmogelijkheden die zeker niet misstaan in nagenoeg ieder interieur. Niet zo duur en zeker net zo makkelijk.

opgeruimde kast

Opruimen en ordenen.

Ieder huis is anders, ieder kantoor is anders en ieder mens is anders. Dus er is naar mijn idee niet maar één goede manier van opruimen. Hoe jij opruimt bepaal je zelf. Jij weet voor jezelf wat het meest praktisch is in jouw huis. Jij kent jouw gewoontes en de gewoontes van je huisgenoten. Dus bepaal jij waar alle spullen logisch geplaatst moeten worden en beslis jij of het op die manier goed werkt.

Red je het niet helemaal zelf om er uit te komen? Weet je niet precies hoe en waar je moet beginnen? Heb je een duwtje in de rug nodig om nu toch eens te beginnen met opruimen, weggooien of opnieuw in te richten? Een opruimcoach kan je helpen om eindelijk een start te maken.

Zoek niet langer want ik kan je komen helpen. In de tientallen jaren dat ik in de thuiszorg werk heb ik al heel wat kledingkasten, keukenkastjes, slaapkamers, werkkamers, opbergkasten, woonkamers en hele huizen opgeruimd.

Ik ga jou niet vertellen wat je moet doen en hoe je het moet doen. Wat ik wel doe is luisteren naar wat jij nodig hebt en van daaruit werken we desgewenst samen elke kast en elk hoekje in iedere kamer door. Tot het geworden is zoals jij het wilt. Zodat jij weer in een opgeruimd huis kunt wonen. Dat geeft rust in je hoofd en het ziet er een stuk gezelliger en huiselijker uit! En je vind je spulletjes sneller terug.

kleding ordenen

Contact met een opruimcoach.

Heb je mijn hulp als opruimcoach nodig, laat dan een berichtje achter onder aan deze pagina. Beschrijf daarin even waarmee ik je precies kan helpen en zet er je e-mailadres of telefoonnummer bij. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Je gegevens blijven uiteraard privé. Ze zullen alleen voor mij zichtbaar zijn.

In een opgeruimd huis, voel je je echt thuis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.