Huishoudgoeroe.nlDe stille Miele stofzuiger

Miele stofzuiger met snoer

Review van de stille Miele Complete C3 Silence stofzuiger

Merk je ook altijd dat je tijdens het stofzuigen geen normaal gesprek kunt voeren? Stofzuigers maken altijd zoveel herrie en je moet schreeuwen om er bovenuit te kunnen komen. Deze stofzuiger van Miele is een stuk stiller dan de gemiddelde stofzuiger. En Miele is een zeer betrouwbaar merk in de huishoudelijke artikelen. In deze review krijg je van mij alle positieve en negatieve punten van deze stofzuiger.

De body van de stofzuiger.

Laten we beginnen met het feit dat deze stille stofzuiger van het merk Miele is. En degenen onder ons die wel eens een huishoudelijk apparaat van Miele in huis hebben gehad, weten dat ze uitstekende kwaliteit in handen hebben. Dus alleen al door de goede naam staat de stofzuiger met 1-0 voor.

Miele stofzuiger compleet

Deze stofzuiger is als hij rechtop staat 28,6 centimeter breed, hij is 22,7 centimeter diep en 49,6 centimeter hoog. Hij weegt 7,4 kilo.

De buitenkant van de Complete C3 Silence Stofzuiger is gemaakt van kunststof. Hij is alleen verkrijgbaar in het wit.

Rondom heeft dit apparaat een rubberen stootrand waardoor je geen schade krijgt als je met de stofzuiger ergens tegenaan rijdt. Zowel de stofzuiger zelf als het object waar je tegenaan stoot lopen geen schade op.

Alle DynamicDrive-draaiwielen zijn 360 graden zwenkbaar. Ze zijn zeer soepel en goed wendbaar waardoor het mogelijk is om hem tijdens het stofzuigen even opzij te duwen. Een stofzuiger moet tenslotte niet in de weg staan maar soepel meebewegen met wat jij aan het doen bent. De wieltjes hebben stalen assen en zijn slijtvast. Doordat de buitenkant van de wieltjes gemaakt is van rubber zullen ze geen krassen maken op je vloer en ze rijden ook nog eens heel stil.

Als je de stofzuiger met de wieltjes op de grond zet dan heb je bovenop een opbergvak. Daarin zitten de drie extra kleinere zuigmonden die te gebruiken zijn als je de steel van de stofzuiger eraf haalt.

stofzuig accessoires

Je hebt een kierenzuigmond die een plat uiteinde heeft. Daarmee kun je bijvoorbeeld goed tussen de kussens van de bank of in kleine hoekjes zuigen. Met de meubelzuigmond kun je goed de traptreden en meubels schoonzuigen. En de zachte afstofborstel kun je gebruiken om kwetsbare oppervlakken schoon te zuigen.

De prijs van deze stofzuiger is €319,-.

De kwaliteiten die hij in zich heeft.

Het motorvermogen van de stofzuiger is 500 Watt. Het is niet de meest krachtige stofzuiger van Miele maar daardoor wel de stilste. En uiteindelijk zuigt hij je huis goed schoon!

De zuigkracht van de stofzuiger is goed in te stellen in zes verschillende sterktes. Het stofzuigen van je gordijnen kan op de minst krachtige stand. Je bankstel kan op de stand daarboven. Vloerkleden mogen nog een tandje krachtiger gezogen worden. Daarna heb je de meest stille stand van de stofzuiger en vervolgens de stand voor vloerbedekking. Het stofzuigen van harde vloeren mag op de meest krachtige stand.

De standen kun je makkelijk tijdens het zuigen aanpassen door met je voet op de – of + knop te drukken. Je hoeft er dus niet eens voor te bukken.

De aan- en uitknop is uiteraard ook met je voet te bedienen. Net als de knop om het snoer weer automatisch in te rollen.

zuigkracht insteltoetsen

Het snoer 8 meter lang. En dat is erg prettig omdat je dan niet steeds hoeft te wisselen van stopcontact. Je kunt lekker doorgaan met stofzuigen zonder hinderlijke onderbrekingen. Door de lengte van het snoer, het apparaat zelf, de slang en stang bij elkaar op te tellen kun je vanaf het stopcontact gemeten ongeveer 12 meter verderop nog stofzuigen.

De anti-knik slang is gemaakt van kunststof. Hij is niet zwaar, wel soepel en sterk.

Of je nu klein gebouwd of erg lang bent, het maakt niet uit want de telescopische steel is in hoogte verstelbaar.

De combiborstel waarmee de stofzuiger standaard is uitgerust kun je in twee standen zetten; de gladde stand is voor vloerbedekking en kleden, en de borstelstand voor harde vloeren. Door met je voet op de gewenste stand te drukken kun je eenvoudig van zuigmond wisselen.

Algemene eigenschappen van de stofzuiger.

De ecoline motor die in deze stofzuiger zit is energiezuinig. Hij valt onder energieklasse A. Daar is moedertje natuur erg blij mee.

Er zit een stofzuigerzak in deze stofzuiger. De inhoud van de zak is 4,5 liter dus je kunt er aardig lang mee doen. Bij de aankoop van dit apparaat zit al een stofzuigerzak dus je kunt meteen aan de slag.

stofzuigerzak

Bovenop de stofzuiger zit een indicator die duidelijk aangeeft wanneer de stofzuigerzak vol begint te raken.

Nieuwe Miele stofzuigerzakken zijn vrij prijzig maar gelukkig kunnen er ook goedkopere merken stofzuigerzakken in. Die zijn wat kwaliteit betreft iets minder goed maar het ontloopt elkaar heel weinig.

Er zit twee jaar garantie op de stofzuiger.

De stofzuiger maakt goed schoon. En dat is ook uiteindelijk waar we een stofzuiger voor kopen. Volgens vele referenties op internet zuigt de stofzuiger krachtig genoeg op alle zes de sterktes van zuigkracht. Hij is met name geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt maar uit ervaring weet ik dat hoogpolig tapijt hiermee ook redelijk goed gezogen kan worden.

De stofzuiger heeft twee filters; een motorfilter en een uitblaasfilter. De motor gaat een stuk langer mee dankzij het motorfilter. Er komen hierdoor namelijk geen stofdeeltjes in de motor terecht. Het uitblaasfilter voorkomt dat stofdeeltjes weer terug de kamer in worden geblazen. Vooral als je een stofallergie hebt is dit onmisbaar.

Als je tijdens het zuigen even wilt pauzeren dan kun je de stang even ‘parkeren’ aan de achterkant van de stofzuiger. Je hoeft hem dus niet neer te leggen op de vloer maar je ‘hangt’ hem even aan het apparaat. Hoef je gelukkig niet te bukken.

Miele silence

Wat maakt deze Miele stofzuiger zo bijzonder?

Meestal is het gemiddelde geluidsniveau van een stofzuiger zo rond de 75 decibel. Als je daarmee gaat stofzuigen kun je geen normaal gesprek voeren en tijdens het werken hiermee kun je niet naar je favoriete muziek luisteren.

Maar deze Miele heeft niet voor niets het woord ‘Silence’ achter zijn naam staan. Die heeft hij te danken aan het geluidsniveau van 64 tot 69 decibel. En dat is wat deze stille stofzuiger zo prettig maakt om mee te werken. Terwijl je stofzuigt kun je nog op een vrij normaal niveau met elkaar praten. Je kunt zelfs je lievelingsmuziek opzetten en als een echte diva lekker meezingen.

Zijn stille kracht heeft hij te danken aan de optimaal geïsoleerde motor en de geluidsarme zuigmond.

Eindconclusie:

De Miele Complete C3 Silence stofzuiger heeft alle goede kwaliteiten die een Miele stofzuiger kan hebben en hij is ook nog eens veel stiller dan zijn soortgenoten. En dat is echt een groot voordeel. Op een schaal van één tot vijf sterren krijgt hij van mij vier sterren. Hij is duurzaam, soepel in gebruik, maakt vrij goed schoon en voldoet wat mij betreft aan de dagelijkse schoonmaakeisen. De vele voordelen springen er duidelijk uit. Als je niet van herrie houdt dan is deze stofzuiger echt een aanrader!

Zou jij ook deze stille stofzuiger willen hebben? Bestel dan nu de Miele Complete C3 Silence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.